PDA

View Full Version : Torang samua basudara



Pages : [1] 2 3 4

WaZhEnK
12-03-2012, 02:46 PM
apa ada orang yan'g berasal dari manado dan sekitarnya yang join di dalam forum ini kalo ada lebe bagus torang saling baku tau sapa tau boleh saling baku pasiar...

:joget2:



I YAYAT U SANTI!!

usus
12-03-2012, 03:40 PM
Orang asli Langowan tapi lama di Jakarta :siap:

WaZhEnK
12-03-2012, 07:26 PM
wah... :girang: ada djo kote ekh orang manado di sini, bro ato sis ini dank usus? :suka: jakarta di mana dank usus ?:hihi2:

kalo masih ada orang manado dan sekitarnya yang lain terdaftar di sini ( IDFL) marjo torang meramaikan section ini.... :oke: :semangat: :tembak:

ichad
29-03-2012, 06:42 AM
cuma ba hoba...:hihi:

snnelwan
31-03-2012, 07:31 PM
nubie ambe absen dulu, nyaku tele dari bitung

jarodx
05-04-2012, 12:31 PM
apa ada orang yan'g berasal dari manado dan sekitarnya yang join di dalam forum ini kalo ada lebe bagus torang saling baku tau sapa tau boleh saling baku pasiar...


:joget2:



I YAYAT U SANTI!!

kayaknya ID nya ane kenal tp dimana ya :metal:

WaZhEnK
25-04-2012, 11:15 AM
cuma ba hoba...:hihi:
adooo kyp cma jg bahoba ini dia dank... marjo barame di sini biar cma brp ekor.... sapa tau ada laenk lei suka bagabung....:semangat:


nubie ambe absen dulu, nyaku tele dari bitung
bitung adalah kota taiminya ekh cakalang kotee... hahhaa bakusedu tamang... marjo torang ba rame" disini

kayaknya ID nya ane kenal tp dimana ya :metal:
kenal di jalan rodax kali... :tembak:hehehhee

ichad
26-04-2012, 08:29 PM
Zhenk...ka' kou ma maken ngaran ni'tu??? tou wisa re' kou seng???:hihi:

pekzkhe
01-05-2012, 01:42 AM
Halo... Karoong... Kawanua...
Nyaku dari Sonder, mar banyak orang kenal "REDNOS" (masih banyak duriang di sini, sapa suka... wekekekekek :makan: :kenyang: )

Ambe Absen Dulu, Nanti koman somo maso trus, kalo so lebe rame... Nda Pake Ba Bolos!!!
:siap:

"Torang Samua Basudara"

olanmamay
01-05-2012, 03:40 PM
hallo mas bro,,

boleh mo gabung..?

yaku orang sonder lee,,


:hihi:

Dark Magician
01-05-2012, 06:42 PM
Halo .... Halo .... Halo
hadir ..... :hehe:
ambe absen dulu eeee

qt darah tomohon mar so lama di manado ....
:D

Kazekage
02-05-2012, 05:33 AM
snggh ambe absen...!!!
:joget:

ZheKum
02-05-2012, 11:43 AM
Daftarrrr Om Om...

I Yayat U Santi

pekzkhe
02-05-2012, 11:50 AM
Daftarrrr Om Om...

I Yayat U Santi

Sip sip Om... :joget:

pekzkhe
02-05-2012, 10:01 PM
SUNYI ekh.... :sedih:

Kazekage
02-05-2012, 10:31 PM
SUNYI ekh.... :sedih:


mklm jow om, cma sadiki member orang manado.... :semangat:

WaZhEnK
04-05-2012, 12:36 PM
so lebe rame kote kang... lantaran sibuk jd so nda sempat b'buka forum.... kong smua ini badomisili di mana samua ini dank??? di manado ato ada di rantau???

pekzkhe
05-05-2012, 09:55 PM
so lebe rame kote kang... lantaran sibuk jd so nda sempat b'buka forum.... kong smua ini badomisili di mana samua ini dank??? di manado ato ada di rantau???

Kita di Kecamatan Sonder Oom, pernah ka Sonder toch... :joget:

Dark Magician
06-05-2012, 09:23 AM
Sinnggah isi minya duluu eeeee ...
deng batitip

embek Donald's

:embek::embek::embek::embek::embek::embek::embek:: embek::embek::embek::embek:

jaga bae2 ...
talapas ,, ta mo lapor pa pala' pekzkhe (http://idfl.us/member.php?u=808) deng kumtua WaZhEnK (http://idfl.us/member.php?u=647)

=))

jarodx
06-05-2012, 11:33 AM
ikutan singgah :)
lama nda pernah lagi ke manado, kangen eh

usus
07-05-2012, 02:32 PM
Sama kaya diatas, kangen tinorangsa :metal: aku di langowan cuma dari lahir ampe umur 1 tahun, abis itu ke jakarta

Tiap pulang kampung sarapan bubur sayur terusss :hihi:

ichad
07-05-2012, 09:57 PM
ba sombar sadiki dulu....:hihi:

pekzkhe
07-05-2012, 10:38 PM
Sinnggah isi minya duluu eeeee ...
deng batitip

embek Donald's

:embek::embek::embek::embek::embek::embek::embek:: embek::embek::embek::embek:

jaga bae2 ...
talapas ,, ta mo lapor pa pala' pekzkhe (http://idfl.us/member.php?u=808) deng kumtua WaZhEnK (http://idfl.us/member.php?u=647)

=))

wkaokawokawowao

napa kita kase akang babi putar le, bukang cuma mbek...


:pigngakak::pigngakak::pigngakak: :pigmalu::pigoke: :pigrakus::pigwow:

File_Not_found
08-05-2012, 11:31 AM
qta orng manado mar di pingir jalan :D

Dark Magician
08-05-2012, 08:38 PM
so lebe rame kote kang... lantaran sibuk jd so nda sempat b'buka forum.... kong smua ini badomisili di mana samua ini dank??? di manado ato ada di rantau???

Qt di manado Om Zhenk ...
:suka:

Kazekage
11-05-2012, 12:15 AM
so lebe rame kote kang... lantaran sibuk jd so nda sempat b'buka forum.... kong smua ini badomisili di mana samua ini dank??? di manado ato ada di rantau???


zheng so blh beking daftar tamu jo trng ini, supaya mo dapa lia dari mana yang paling banya...
ckckck....!!!!
manjo baku lebe banya, perasaan sonder so ada 4 orang.... ahahah....

Dark Magician
11-05-2012, 03:20 AM
qta orng manado mar di pingir jalan :D


Salam kenal ohm ...
:hi:


btw
kita so cari2 di pinggir jalan secara manual ato di daftar kompter nda ada noch ...

Klo di pinggi jalan ,, dorang bilang "NDA ADA NOH"

Klo di komputer cuma ja muncul ,, "FILE_NOT_FOUND" alias tidak ditemukan ....


:pigngakak:

=))


Just kidding :D

Dark Magician
14-05-2012, 06:25 AM
SELAMAT PAGI
Ohm - Ohm dan Tante - Tante

MARIJO SENAM SAMBIL JOGET


:penguin::penguin::penguin::penguin::penguin::peng uin::penguin::penguin::penguin::penguin::penguin:: penguin::penguin::penguin::penguin::penguin::pengu in:

:joget2::joget2::joget2::joget2::joget2::joget2::j oget2::joget2::joget2::joget2::joget2::joget2::jog et2:

:nzw2::nzw2::nzw2::nzw2::nzw2::nzw2::nzw2::nzw2::n zw2::nzw2::nzw2::nzw2:​:nzw2:

Kazekage
14-05-2012, 10:30 PM
klo skrng so depe jam :dangdut: :pusing:



wkwokwo...
:haha:

pekzkhe
15-05-2012, 09:28 AM
SELAMAT PAGI
Ohm - Ohm dan Tante - Tante

MARIJO SENAM SAMBIL JOGET


:penguin::penguin::penguin::penguin::penguin::peng uin::penguin::penguin::penguin::penguin::penguin:: penguin::penguin::penguin::penguin::penguin::pengu in:

:joget2::joget2::joget2::joget2::joget2::joget2::j oget2::joget2::joget2::joget2::joget2::joget2::jog et2:

:nzw2::nzw2::nzw2::nzw2::nzw2::nzw2::nzw2::nzw2::n zw2::nzw2::nzw2::nzw2:​:nzw2:





Pake gaya maengket sadiki kwa supaya lebe seru dank toh...

:dugem6:http://idfl.us/images/smilies/dugem6.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem6.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem6.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem6.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem6.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem6.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem6.gif
http://idfl.us/images/smilies/dugem4.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem4.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem4.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem4.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem4.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem4.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem4.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem4.gif
http://idfl.us/images/smilies/dugem3.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem3.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem3.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem3.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem3.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem3.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem3.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem3.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem3.gif
http://idfl.us/images/smilies/dugem2.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem2.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem2.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem2.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem2.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem2.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem2.gif http://idfl.us/images/smilies/dugem2.gif
http://idfl.us/images/smilies/dugem.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem.gifhttp://idfl.us/images/smilies/dugem.gif


DEPE LAST PENDINGINAN
http://idfl.us/images/smilies/bool.gifhttp://idfl.us/images/smilies/bool.gifhttp://idfl.us/images/smilies/bool.gifhttp://idfl.us/images/smilies/bool.gifhttp://idfl.us/images/smilies/bool.gifhttp://idfl.us/images/smilies/bool.gifhttp://idfl.us/images/smilies/bool.gifhttp://idfl.us/images/smilies/bool.gif
:joget: :joget: :joget: :joget: :joget: :joget: :joget: :joget: :joget: :joget: :joget:

snnelwan
23-05-2012, 08:24 AM
bitung adalah kota taiminya ekh cakalang kotee... hahhaa bakusedu tamang... marjo torang ba rame" disini



klo beking dabu2 pake taiminya ngana kira nda sadap,

(do some research before 'ngana memake, orang p kota)

Resa.1st
23-05-2012, 02:10 PM
Bleh m gbung kwanua Mdo ?
Qt ksiang org sonder !
Nih Pala @pekzkhe ad suruh Gabung... Hahaha.:siap:

pekzkhe
23-05-2012, 02:28 PM
bukang pala katu toh kita... :ngece:


http://idfl.us/showthread.php?t=12104

shaviella
23-05-2012, 02:50 PM
Banyak kote' kang...brur deng tanta di sini...
:Richiex:
Qta klo orang manado bilang Manado Card..cb asli Kawangkoan..ajus asli Woloan....baru injak Su-Lut Taon 2000 waktu kuliah di UNSRAT...
Taon 2005 bale ulang jakarta.....taon 2009-2011 tinggal di Tondano....sekarang bale ulang ke Jak....:joget2::joget2:

Pakatuan wo pakalawiren....

:siaga::siaga::siaga:

pekzkhe
23-05-2012, 06:59 PM
^
Kita ajus le woloan sob, sebe sonder. Jadi da bermukim di sonder ini noh. Kalo ajus Woloan 2 Marga Pongoh, tampa tinggal di blakang kantor Kumtua Woloan 2. :joget:

shaviella
23-05-2012, 08:30 PM
^
Kita ajus le woloan sob, sebe sonder. Jadi da bermukim di sonder ini noh. Kalo ajus Woloan 2 Marga Pongoh, tampa tinggal di blakang kantor Kumtua Woloan 2. :joget:
Yg qta tau...klo di woloan..samua masih basudara...(klo di Su-Lut semua juga masih basudara....:hihi:)
KLo ta Pe ajus fam Pusung...:joget:

snnelwan
25-05-2012, 03:50 PM
mo ba tanya dang posting sampe berapa kong sobole ja kase itu warna ijo ?

bole mo ba minta itu ijo-ijo....:cool:

Dark Magician
25-05-2012, 10:35 PM
Yg qta tau...klo di woloan..samua masih basudara...(klo di Su-Lut semua juga masih basudara....:hihi:)
KLo ta Pe ajus fam Pusung...:joget:


Kita pe Papa fam Pusung ohm ....
Asal kaskasen..
:hehe:

pekzkhe
26-05-2012, 04:08 AM
Yg qta tau...klo di woloan..samua masih basudara...(klo di Su-Lut semua juga masih basudara....:hihi:)
KLo ta Pe ajus fam Pusung...:joget:


Kita pe Papa fam Pusung ohm ....
Asal kaskasen..
:hehe:

So gila ini... kalu nda percaya tanya jo...
Kita pe Opa deng Oma yang di Woloan dorang pe keluarga Pongoh Pusung (Nama Opa Elias Pongoh-Nama Oma Ester Pusung) opa so mangada pa Opa Ye' mar Oma masih ada di woloan... masih ta-ika samua kote torang bro... wakoawkoawakkkk salam Aradus... baku pangge bagitu jo tre torang... :cool:

Dark Magician
26-05-2012, 11:00 AM
^
^
yeah ..
Joget dulu ...
:joget2:

Mar
Klo kita musti pangge ohm pa ohm2 samua...

Soalnya kita paling muda sini stw ..
19 tahun ..

:hihi:

shaviella
26-05-2012, 05:59 PM
Kita pe Papa fam Pusung ohm ....
Asal kaskasen..
:hehe:
waduh...ada lagi nih...:cool:

shaviella
26-05-2012, 06:01 PM
So gila ini... kalu nda percaya tanya jo...
Kita pe Opa deng Oma yang di Woloan dorang pe keluarga Pongoh Pusung (Nama Opa Elias Pongoh-Nama Oma Ester Pusung) opa so mangada pa Opa Ye' mar Oma masih ada di woloan... masih ta-ika samua kote torang bro... wakoawkoawakkkk salam Aradus... baku pangge bagitu jo tre torang... :cool:

Ngana pe oma deng ta pe mama basudara kandung....tanya pa ngana pe oma, punya ade nama martje(marce..mar biasa dong pange Marsi..)....itu ta pe ajus...klo betul torang basudara noh...:sembah:

shaviella
26-05-2012, 06:04 PM
mo ba tanya dang posting sampe berapa kong sobole ja kase itu warna ijo ?

bole mo ba minta itu ijo-ijo....:cool:

reputaasi nyanda tergantung pos..mar klo bisa lewat dari 50 trus sering2 berkontribusi..ndak cuma ba ambe...disini enak brur..kekeluargaan banget....sama deng di kampung....:siaga:

WaZhEnK
27-05-2012, 03:52 PM
Kita di Kecamatan Sonder Oom, pernah ka Sonder toch...
:joget:
sonder di sebelah mana sob??


Sinnggah isi minya duluu eeeee ...
deng batitip

embek Donald's

:embek::embek::embek::embek::embek::embek::embek:: embek::embek::embek::embek:

jaga bae2 ...
talapas ,, ta mo lapor pa pala' pekzkhe (http://idfl.us/member.php?u=808)deng kumtua WaZhEnK (http://idfl.us/member.php?u=647)

=))
adoooo kyp so kuntua ini dank... mampoeezzz! hahaha


ikutan singgah :)
lama nda pernah lagi ke manado, kangen eh
mang skrg so di mana so sob??


ba sombar sadiki dulu....:hihi:
kyp cuma sadiki, lama lei kwa nda apa" :hihi:


qta orng manado mar di pingir jalan :D
berarti nt pe rumah di pinggir jalan dank?? lebe gampang jg cari berarti nda jg maso ka lorong"... hehehhe


Qt di manado Om Zhenk ...
:suka:
di manado mana do ekh bos pidhoxx??


zheng so blh beking daftar tamu jo trng ini, supaya mo dapa lia dari mana yang paling banya...
ckckck....!!!!
manjo baku lebe banya, perasaan sonder so ada 4 orang.... ahahah....
ide bagus itu tamang, yach cuma atik sandiri dank berarti itu kakas disini.. heehe


klo beking dabu2 pake taiminya ngana kira nda sadap,

(do some research before 'ngana memake, orang p kota)

hahaha i think u the one that should do some research before commenting! taiminya wasn't a curse word and i wasnt talking shit about their city! i was just joking... nt perlu santai sadiki bos... ok!

shaviella
28-05-2012, 07:42 PM
sonder di sebelah mana sob??


adoooo kyp so kuntua ini dank... mampoeezzz! hahaha


mang skrg so di mana so sob??


kyp cuma sadiki, lama lei kwa nda apa" :hihi:


berarti nt pe rumah di pinggir jalan dank?? lebe gampang jg cari berarti nda jg maso ka lorong"... hehehhe


di manado mana do ekh bos pidhoxx??


ide bagus itu tamang, yach cuma atik sandiri dank berarti itu kakas disini.. heehe



hahaha i think u the one that should do some research before commenting! taiminya wasn't a curse word and i wasnt talking shit about their city! i was just joking... nt perlu santai sadiki bos... ok!

Bagimana mo jd torang samua basudara klo baru di forum bagini so baku sapu...TOLONGLAH.....:sembah:

pekzkhe
29-05-2012, 11:19 PM
sonder di sebelah mana sob??




Sonder Kompleks Pasar kita Kuntua :D

pekzkhe
29-05-2012, 11:22 PM
Ngana pe oma deng ta pe mama basudara kandung....tanya pa ngana pe oma, punya ade nama martje(marce..mar biasa dong pange Marsi..)....itu ta pe ajus...klo betul torang basudara noh...:sembah:

Oma so meninggal Bro, :sedih2: pas baru kita posting tu post di atas, langsung dapa telp, Oma so pigi, so itu baru skarang da OL...
kase kabar jo pa keluarga di sana...
Acara di Woloan sampe hari Minggu

shaviella
30-05-2012, 10:28 AM
Oma so meninggal Bro, :sedih2: pas baru kita posting tu post di atas, langsung dapa telp, Oma so pigi, so itu baru skarang da OL...
kase kabar jo pa keluarga di sana...
Acara di Woloan sampe hari Minggu

Serius nih....nanti qta kse kabar pa keluarga disini....!
Klo ada apa2 kse kabar neh...!!
Sorry blm bs pigi ke sana...:sembah:

pekzkhe
30-05-2012, 10:46 AM
^
Masa katu nda mo serius bro... so itu kita langsung ba ilang mulai hari sabtu, nda pernah login di forum, cz langsung pigi di Woloan, da beking samua tu persiapan for pemakaman...

shaviella
30-05-2012, 11:30 AM
^
Masa katu nda mo serius bro... so itu kita langsung ba ilang mulai hari sabtu, nda pernah login di forum, cz langsung pigi di Woloan, da beking samua tu persiapan for pemakaman...

Iyo katu...saki apa so oma?

WaZhEnK
31-05-2012, 05:54 PM
^atas : atik cuma meluruskan kwa sob...
:metal:

pekzkhe
31-05-2012, 08:14 PM
Iyo katu...saki apa so oma?

Yah... Oma so kena Stroke dari 20 taong lalu, mar memang so tua le katu, so nda ja badiri di tampa tidor, Umur 81 Taong, 6 Bulan 4 Hari kong oma pigi...

Dark Magician
01-06-2012, 07:03 AM
Yah... Oma so kena Stroke dari 20 taong lalu, mar memang so tua le katu, so nda ja badiri di tampa tidor, Umur 81 Taong, 6 Bulan 4 Hari kong oma pigi...





Untuk Om Pekzkhe Beibeh

Turut Berduka Cita.
Semoga amal baik Oma, Diterima disisi Tuhan yang Maha Kuasa.
Dan
Keluarga yang ditinggalkan, Diberi Ketabahan dan Keikhlasan.
Rancangan Tuhan selalu baik adanya.

:sedih2:

Pasti ada Hikmah, dibalik semua peristiwa yang terjadi.

Tuhan yang Memberi, Tuhan yang Mengambil.
Terpujilah Nama Tuhan.

pekzkhe
08-06-2012, 08:20 PM
Untuk Om Pekzkhe Beibeh

Turut Berduka Cita.
Semoga amal baik Oma, Diterima disisi Tuhan yang Maha Kuasa.
Dan
Keluarga yang ditinggalkan, Diberi Ketabahan dan Keikhlasan.
Rancangan Tuhan selalu baik adanya.

:sedih2:

Pasti ada Hikmah, dibalik semua peristiwa yang terjadi.

Tuhan yang Memberi, Tuhan yang Mengambil.
Terpujilah Nama Tuhan.




Thankz Sob...

Sent from my BlackBerry using Tapatalk

shaviella
09-06-2012, 08:36 AM
Thankz Sob...

Sent from my BlackBerry using Tapatalk

Bagaimana kabar...???

andredh
11-06-2012, 11:21 AM
ijin gabung neh. manadooo to? :semangat:

WaZhEnK
15-06-2012, 11:42 AM
adoo kyp so sepi dank ini :sedih2: so kamana samua dank ini dia tamang" disini.. sibuk di real kah samua :duh: andre cma "manado" nda pake to... :ngece: bakusedu katu sob.. marjo torang ba rame disini... :tembak:

shaviella
15-06-2012, 02:01 PM
woooouuueeekkkkkk:muntah:

adooohhh...so nda kuat qta ini....so ta lebeh...:pusing:
ta lalu keras........:pigtkp:

pekzkhe
19-06-2012, 12:27 PM
Bagaimana kabar...???

Aman-aman..... :D

pekzkhe
19-06-2012, 12:29 PM
adoo kyp so sepi dank ini :sedih2: so kamana samua dank ini dia tamang" disini.. sibuk di real kah samua :duh: andre cma "manado" nda pake to... :ngece: bakusedu katu sob.. marjo torang ba rame disini... :tembak:

Da sibuk deng EURO sto samua ini Om Zhenk, tambah le ada perkemahan raya Pemuda le toh...
ato ada cari doi sto di kobong cingkeh, mo pake ba taru di final wkaokaokawowak.... :maho:

andredh
19-06-2012, 12:37 PM
yehhhhh! Juli balik manado lagi :semangat:

tingga mo tunggu UAS :sembah:

andredh
19-06-2012, 12:37 PM
yehhhhh! Juli balik manado lagi :semangat:

tingga mo tunggu UAS :sembah:


dopost maaf -______-"

RiBasH
21-06-2012, 07:01 PM
ado manado...
kitapendatang di manado baru 3 tahun
karena ada kuliah dimanado...
buat kaka2 salam kanal dah

RiBasH
23-06-2012, 04:42 PM
sunyi senyap nih regional manado..
dmana kang di p orang2

shaviella
23-06-2012, 09:08 PM
sunyi senyap nih regional manado..
dmana kang di p orang2

torang da pa om Max...napa masih ada 2 botol cap...deng 4 par kasegaran bir....kamari jo kwa....!
jangan lupa bwa tola2...biar cuma babi putar 1 ekor so cukup itu...:hihi2::hihi2::hihi2:

Abis itu mo ba jalan ka Mantos...mo lia2 tu span2..sapa tau ta gate biar cuma 2-3 orang...:joget2::joget2::joget2:

Klo nda...baru ba OL...:bool2::bool2::bool2:

RiBasH
24-06-2012, 05:58 PM
torang da pa om Max...napa masih ada 2 botol cap...deng 4 par kasegaran bir....kamari jo kwa....!
jangan lupa bwa tola2...biar cuma babi putar 1 ekor so cukup itu...:hihi2::hihi2::hihi2:

Abis itu mo ba jalan ka Mantos...mo lia2 tu span2..sapa tau ta gate biar cuma 2-3 orang...:joget2::joget2::joget2:

Klo nda...baru ba OL...:bool2::bool2::bool2:

konk kapan le mo pg di om max..
sp tau kt bs iko
:hehe:

shaviella
24-06-2012, 07:04 PM
konk kapan le mo pg di om max..
sp tau kt bs iko
:hehe:
Adohhhh...napa torang da di Polres da dapa tangkap lantaran ba miras..deng om max lei satu kali, dia kwa da baribot di lorong no.....:hihi:

RiBasH
24-06-2012, 07:14 PM
Adohhhh...napa torang da di Polres da dapa tangkap lantaran ba miras..deng om max lei satu kali, dia kwa da baribot di lorong no.....:hihi:
masa dapa tanggkap
konk masih bisa ba oline
ba dusta kang
ckckckckck

shaviella
24-06-2012, 07:15 PM
masa dapa tanggkap
konk masih bisa ba oline
ba dusta kang
ckckckckck

di polres ada warnet khusus napi berkelakuan baik....:cool:

RiBasH
24-06-2012, 07:25 PM
di polres ada warnet khusus napi berkelakuan baik....:cool:

iyooo soo
polres mana so konk ada warnet?
tau bagitu yang lalu pas kita dapa tangkap kita pilih tu polres!

shaviella
24-06-2012, 08:13 PM
iyooo soo
polres mana so konk ada warnet?
tau bagitu yang lalu pas kita dapa tangkap kita pilih tu polres!

Waduh.....anda kurang beruntung klo begitu....xixixixixixi

RiBasH
25-06-2012, 04:08 PM
Waduh.....anda kurang beruntung klo begitu....xixixixixixi

hehehhehe
so boleh ganti tuh ava..
denk status tadi malam inggris so kalah leh denk itally

shaviella
25-06-2012, 04:28 PM
hehehhehe
so boleh ganti tuh ava..
denk status tadi malam inggris so kalah leh denk itally

Ow...iyo kang...!!!
Adu penalti lei...besae skali do!....:tembak:

RiBasH
25-06-2012, 04:50 PM
Ow...iyo kang...!!!
Adu penalti lei...besae skali do!....:tembak:

itu lehhh..
payah no inggris...
konk skrang nn pegang apa?

shaviella
25-06-2012, 07:05 PM
itu lehhh..
payah no inggris...
konk skrang nn pegang apa?

sekarang da pegang2 kelot....(gatal kwa):kencing:
xixixixix...baku sedu sob..!
Cuma jadi penonton sekarang.....menikmati sisa EURO....:cool:

WaZhEnK
25-06-2012, 08:27 PM
pekzkhe so itu lei kang sob, dorang badusu for pengucapan minsel raya... hahha
shaviella auw boleh stoe torang mo kumpul bareng kong etag rame" klo ada di manado noch... hehee

shaviella
26-06-2012, 08:13 AM
pekzkhe so itu lei kang sob, dorang badusu for pengucapan minsel raya... hahha
shaviella auw boleh stoe torang mo kumpul bareng kong etag rame" klo ada di manado noch... hehee

Jadi sob...!!!!
Klo qta pulang mdo...nanti kse kabar sapa tau bole mo sama2 "enak"...iyo tohhhhh....
MAr klo datang jakarta jgn lupa bwa tuh botol aqua...mar dia pe isi jgn aqua...xixixixixi

RiBasH
26-06-2012, 04:29 PM
sekarang da pegang2 kelot....(gatal kwa):kencing:
xixixixix...baku sedu sob..!
Cuma jadi penonton sekarang.....menikmati sisa EURO....:cool:

pegang trust tuh burung la supaya tambah b@#@%....
ckckckckkc

RiBasH
26-06-2012, 04:32 PM
:sembah:
ada sepuh selam kenal puh

RiBasH
07-07-2012, 03:06 PM
sepi banget nihh...
mana dia pe orang orang dank....

RiBasH
11-07-2012, 07:31 PM
nx ada orang sunyi ekhh
regional manado...

utux
15-07-2012, 07:28 PM
qta ba lapor dang
da di Manado

depe lokasi di Liwas(mar baru pinda ka sana)

shaviella
15-07-2012, 09:27 PM
nx ada orang sunyi ekhh
regional manado...

Da ba miras samua dorang sob....:haha:


qta ba lapor dang
da di Manado

depe lokasi di Liwas(mar baru pinda ka sana)

Liwas itu di daerah mana sob...???

shaviella
15-07-2012, 09:29 PM
Cuma ide sih ini....torang beking absen...sapa2 tu orang2 SULUT yg ada di ni forum kong bisa ditaruh di pej wan....jadi klo ada orang2 SULUT yg baru gabung bole mo liat deng tau klo disini banyak orang SULUT....
Deng dapa tau ada berapa orang SULUT yg ada disini....
Formatnya mungkin kyk gini:
Id:
Nama asli:
asal mana/tinggal dimana:
Bijimana...???:cool:

utux
15-07-2012, 09:34 PM
^
^
setuju tu usul
mar yang musti bekeng tu
yang partama ba pangge no

Liwas itu jalang mo ka Perkamil

shaviella
15-07-2012, 09:36 PM
^
^
setuju tu usul
mar yang musti bekeng tu
yang partama ba pangge no

Liwas itu jalang mo ka Perkamil
Wkwkwkwk.....
sial...Terserah bos2 lah....yg penting setuju..... data2 lengkap...lanjut....!!!!

utux
15-07-2012, 09:40 PM
^

wkwkwk
samua mo pulang sob
mar yang paling mabo
partama mopunggu di got

ator jo qta cuma da ba iko komang
wkwkwk

WaZhEnK
16-07-2012, 09:16 AM
Jadi sob...!!!!
Klo qta pulang mdo...nanti kse kabar sapa tau bole mo sama2 "enak"...iyo tohhhhh....
MAr klo datang jakarta jgn lupa bwa tuh botol aqua...mar dia pe isi jgn aqua...xixixixixi

bole noch, ba spoit kamari klo mo plg manado... jang lupa hole" nech klo mo plg mdo ops ole" kote.. ehehehehe

RiBasH
16-07-2012, 03:55 PM
Da ba miras samua dorang sob....:haha:



Liwas itu di daerah mana sob...???
bagate trusttt..
nx inga badan stw
wkwkwkw


Cuma ide sih ini....torang beking absen...sapa2 tu orang2 SULUT yg ada di ni forum kong bisa ditaruh di pej wan....jadi klo ada orang2 SULUT yg baru gabung bole mo liat deng tau klo disini banyak orang SULUT....
Deng dapa tau ada berapa orang SULUT yg ada disini....
Formatnya mungkin kyk gini:
Id:
Nama asli:
asal mana/tinggal dimana:
Bijimana...???:cool:

setuju...
bekeng jo

shaviella
16-07-2012, 05:18 PM
Ini orang2 cuma mati2 di stuju....
dia pe data manaaaaaa.......:tembak:

WaZhEnK
16-07-2012, 05:23 PM
hahaha absen for apa so itu tamang?? sdgkan skolah dolo malas jg ba absen apalagi sekarang.. :metal: :pusing:

shaviella
16-07-2012, 06:28 PM
Cm mo tau sapa2 penduduk sulut disini....
Adoh qta disekolah ja absen terus makanya lama disekolah.....:gue:

RiBasH
16-07-2012, 07:24 PM
Cuma ide sih ini....torang beking absen...sapa2 tu orang2 SULUT yg ada di ni forum kong bisa ditaruh di pej wan....jadi klo ada orang2 SULUT yg baru gabung bole mo liat deng tau klo disini banyak orang SULUT....
Deng dapa tau ada berapa orang SULUT yg ada disini....
Formatnya mungkin kyk gini:
Id:
Nama asli:
asal mana/tinggal dimana:
Bijimana...???:cool:

hehehe berhubung om TS so mangamo minta data ID
ini kita pe ID
Id: RiBasH
Nama asli: Rizky
asal mana/tinggal dimana: Ternate/kleak

shaviella
16-07-2012, 09:42 PM
bagitu kwa...cepat bergerak...rak...rak...rak....
ID: shaviella
N.A: Daud Mewengkang
Asal/tinggal : Kawangkoan/Tangerang-Tondano(P-P)

LANJUT.......

RiBasH
17-07-2012, 04:08 PM
bagitu kwa...cepat bergerak...rak...rak...rak....
ID: shaviella
N.A: Daud Mewengkang
Asal/tinggal : Kawangkoan/Tangerang-Tondano(P-P)

LANJUT.......
om macam cuman tonk 2 nih
yang kasih masu id...

utux
17-07-2012, 04:28 PM
oke dang ana' ba iko
ID: utux
N.A: Anas Nurdin
Lahir/tinggal : Manado/Manado


bagitu jo to

RiBasH
17-07-2012, 04:29 PM
oke dang ana' ba iko
ID: utux
N.A: Anas Nurdin
Lahir/tinggal : Manado/Manado


bagitu jo to
bagitu om utux.....
salam kenal om

Svano Existency
27-07-2012, 01:39 PM
Boleh mo ba gabung toh :D

N.A : Stevano
ID : bigbossx3m
Alamat : Kauditan (Sulut) :D

Salam kenal jo smua :siaga:

RiBasH
27-07-2012, 04:17 PM
Boleh mo ba gabung toh
:D

N.A : Stevano
ID : bigbossx3m
Alamat : Kauditan (Sulut) :D

Salam kenal jo smua :siaga:

salam kanal om..
om kauditan tuh sbalah mana..
heheheh kt so 3 taong dimanado mar blom hapal daerah daerah manado

Svano Existency
28-07-2012, 11:47 AM
salam kanal om..
om kauditan tuh sbalah mana..
heheheh kt so 3 taong dimanado mar blom hapal daerah daerah manado

di bagian Airmadidi kong trus leh ..
Abis dapa Kaditan -> Kema
kalo mo pigi Bitung lewat Kauditan :D

Svano Existency
28-07-2012, 11:49 AM
Minut katu bukang Sulut ><
sorry om salah tulis :p

RiBasH
28-07-2012, 11:58 AM
di bagian Airmadidi kong trus leh ..Abis dapa Kaditan -> Kemakalo mo pigi Bitung lewat Kauditan :Dohhh kt kira di daerah manado......ohhh di daerah mo kaarah bitung okkk om

just_Sepay
19-08-2012, 08:18 PM
Tabea.....mendaftar neh, orang Tomohon mar so lama tinggal di rumah.... :D

Dark Magician
01-09-2012, 05:58 PM
Atik leyh mo ambe absen ........ :D

eheemmm,

Id: Dark Magician (dulu piDhoxx
Nama asli:
asal mana/tinggal dimana: Tomohon/Manado


Umur : 19 Tahun
Status Hubungan : Jomblo ........ :D
Lahir Tanggal/Bulan : 9 Desember

:pigtkp:

shaviella
01-09-2012, 06:35 PM
Boleh mo ba gabung toh :D

N.A : Stevano
ID : bigbossx3m
Alamat : Kauditan (Sulut) :D

Salam kenal jo smua :siaga:
Kauditan...qta ada tamang orang Kauditan, mar dia tinggal di Bontang-Kalimantan....
Punya sodara fam Pinontoan?

RiBasH
01-09-2012, 06:49 PM
Atik leyh mo ambe absen ........ :D

eheemmm,

Id: Dark Magician (dulu piDhoxx
Nama asli: Brando
asal mana/tinggal dimana: Tomohon/Manado


Umur : 19 Tahun
Status Hubungan : Jomblo ........ :D
Lahir Tanggal/Bulan : 9 Desember

:pigtkp:
ternyata banyak orag manado yang adi subcrew
mantap berarti bisa req sub film nih

shaviella
01-09-2012, 07:03 PM
ternyata banyak orag manado yang adi subcrew
mantap berarti bisa req sub film nih
Bole noh....mar sadia 2 par Kas-Bir...deng wewene 3 orang minimal(ABG)....:kencing:

RiBasH
01-09-2012, 07:12 PM
Bole noh....mar sadia 2 par Kas-Bir...deng wewene 3 orang minimal(ABG)....:kencing:
bir? kita kira suru sadia cap...
kalau wawane mending pigi di blakang gereja kristus di situ banya
wkwkwkw

Svano Existency
03-09-2012, 01:50 PM
Kauditan...qta ada tamang orang Kauditan, mar dia tinggal di Bontang-Kalimantan....
Punya sodara fam Pinontoan?
nda ada sodara fam Pinontoan kita..:asma:
mar klo dengar fam Pinontoan ada noh :)

shaviella
03-09-2012, 05:04 PM
nda ada sodara fam Pinontoan kita..:asma:
mar klo dengar fam Pinontoan ada noh :)
Oww...soalnya tamang orang Kauditan dia pe fam Kauditan....
Ok....salam kenal jo sob...:sembah:

Svano Existency
04-09-2012, 01:19 PM
Oww...soalnya tamang orang Kauditan dia pe fam Kauditan....
Ok....salam kenal jo sob...:sembah:
:)

kapan kapan boleh toh mo req sub :cmalu:

shaviella
04-09-2012, 01:24 PM
:)

kapan kapan boleh toh mo req sub :cmalu:
Siap..selama masih mampu...!:siap:

Dark Magician
05-09-2012, 08:15 PM
TS-nya mana nih ..... ?? :lirik:

RiBasH
05-09-2012, 08:31 PM
TS-nya mana nih ..... ?? :lirik:ts so tasono staw

jarodx
05-09-2012, 09:18 PM
ts so tasono staw

om Ribash dimana di manado ??

RiBasH
05-09-2012, 11:04 PM
om Ribash dimana di manado ??

iooo om kt d mNado

jarodx
06-09-2012, 06:20 AM
iooo om kt d mNado

kita bukan di mnado mar pernah merasakan suka duka di manado selama kurang lebih 10 tahun :D

RiBasH
06-09-2012, 06:30 AM
kita bukan di mnado mar pernah merasakan suka duka di manado selama kurang lebih 10 tahun :D

ohhh...om selama 10 tahun d manado ba apa?
karja atau kuliah?

jarodx
06-09-2012, 07:16 AM
ohhh...om selama 10 tahun d manado ba apa?
karja atau kuliah?

dsana kerja dan kuliah, gimana sekarang tuh Jarod masih ada toh disana :cool:

RiBasH
06-09-2012, 07:34 AM
dsana kerja dan kuliah, gimana sekarang tuh Jarod masih ada toh disana :cool:jarod jalan roda? masih ada om....kuliah apa om? di unsrat?

RiBasH
06-09-2012, 09:17 PM
+1 dolo di trit manado.....macam ssunyi nih trit nx ada orang
wkwkwkkw

Dark Magician
08-09-2012, 02:14 PM
Perasaan di trit ini ,, cuma atik deng RiBasH

shaviella
08-09-2012, 02:44 PM
Torang kwa orang bule, bukan orang SuL-Ut.....:maho:

RiBasH
09-09-2012, 02:00 PM
Perasaan di trit ini ,, cuma atik deng @RiBasH (http://idfl.us/member.php?u=7118)
huahhhh perasaan ada tatambah deng om di :bawah: :homo:


Torang kwa orang bule, bukan orang SuL-Ut.....:maho:
heheheh jank pulang2 ka sulut ne...

Dark Magician
09-09-2012, 02:33 PM
Torang kwa orang bule, bukan orang SuL-Ut.....:maho:


:tembak::tembak::tembak::tembak:

shaviella
09-09-2012, 04:43 PM
heheheh jank pulang2 ka sulut ne...


:tembak::tembak::tembak::tembak:

Ampun.....jangan tikam dipanta' klo nanti qta datang disana neh.....
klo bole siram jo deng kuah seho .....:kencing:

hanya_aku
10-09-2012, 10:42 AM
iko ahhh, daripada cuma ba hoba2.... kita le org manado, salam for samua :siap: :joget::girang:

Dark Magician
10-09-2012, 11:05 AM
iko ahhh, daripada cuma ba hoba2.... kita le org manado, salam for samua :siap: :joget::girang:


Alluww kaka' ..... :haha:

Welcome to IDFL....
Semoga betah disini neh... :D

shaviella
10-09-2012, 04:10 PM
iko ahhh, daripada cuma ba hoba2.... kita le org manado, salam for samua :siap: :joget::girang:
Biasa ja ba hoba pa sapa pe kamar mandi so....????:kencing:

RiBasH
10-09-2012, 05:26 PM
alo MAnado ada orang ka nyanda nih
bahoba dulu saapa tau ada dapa lia barang bagus

jarodx
10-09-2012, 08:14 PM
alo MAnado ada orang ka nyanda nih
bahoba dulu saapa tau ada dapa lia barang bagus


mangjo ke TKB banyak barang bagus disitu :CT:

RiBasH
10-09-2012, 08:17 PM
mangjo ke TKB banyak barang bagus disitu :CT:
TKB tuh di mana om?

jarodx
10-09-2012, 08:21 PM
TKB tuh di mana om?

Taman Kesatuan Bangsa dang yang di 45 sei bank BNI, malame begini banyak mahluk jejadian :maho: :maho:

RiBasH
10-09-2012, 08:23 PM
Taman Kesatuan Bangsa dang yang di 45 sei bank BNI, malame begini banyak mahluk jejadian :maho: :maho:
ohh TKB yang itu kita kira me apa
om jarodx boleh ta minta tolong req film kaga?

jarodx
10-09-2012, 08:33 PM
ohh TKB yang itu kita kira me apa
om jarodx boleh ta minta tolong req film kaga?

VM saja judul atau linknya :)

hanya_aku
18-09-2012, 06:58 AM
ambe absennn

hanya_aku
18-09-2012, 07:00 AM
Alluww kaka' ..... :haha:

Welcome to IDFL....
Semoga betah disini neh... :D

Terima kasih..
semoga.. betah kalo depe org bae2 samua :siaga:

utux
18-09-2012, 07:14 AM
Terima kasih..
semoga.. betah kalo depe org bae2 samua :siaga:

tenang ca' depe orang di sini so ba obat samua sonyanda rabies
jadi bae2 samua orang di sini

jarodx
18-09-2012, 07:28 AM
kita ley mau ambe tempat duduk disini,sapa tau dapa tampias kalau ada wewene datang :ngiler:

Dark Magician
18-09-2012, 08:37 AM
Terima kasih..
semoga.. betah kalo depe org bae2 samua :siaga:


Bawa golok .... Tattuutt .... :dellvi:

Yang newbie bisa main kesini kaka'

http://idfl.us/showthread.php?t=2135

Svano Existency
24-09-2012, 09:05 AM
Banya katu Manado yg tau IDFL kang :hihi:

ada Uploader & Subcrew hebat lagi :cmalu:
kapan kapan atik boleh ba request toh :hihi:

Th3_DarkSky
26-09-2012, 12:10 PM
Kalu kita orang Tomohon, tepatnya di Kelurahan Talete 2 :LM3:
ada orang Tomohon di sini ? ;)

RiBasH
26-09-2012, 05:56 PM
so lama nda main dimari
+1 dolo akh wkwkwkwk

Th3_DarkSky
27-09-2012, 03:02 PM
so lama nda main dimari
+1 dolo akh wkwkwkwk

kita dengar bro tinggal di Manado kang ? :pig?:
di Manado bagian mana dang ini bro ? :wwf:

Ultraking
27-09-2012, 04:32 PM
so lama nda main dimari
+1 dolo akh wkwkwkwk

Dimanapun suhu selalu ada sa.....:sembah: so lama murid mangikut suhu, murid ijin + 1 jua suhu.....:sembah:

utux
27-09-2012, 04:41 PM
ada kote' suhu basar di sini kang
salam jo dang for suhu basar

hormat kapala sukuuuuu

RiBasH
27-09-2012, 05:45 PM
kita dengar bro tinggal di Manado kang ? :pig?:
di Manado bagian mana dang ini bro ? :wwf:
hehehe kita tinggal di are kampus kon nn dank tinggal di mana?

Th3_DarkSky
27-09-2012, 05:47 PM
hehehe kita tinggal di are kampus kon nn dank tinggal di mana?

kalu kita tinggal di TOmohon, tepatnya Talete 2, mar sudara di Manado lumayan banyak no :joget2:

RiBasH
27-09-2012, 05:50 PM
kalu kita tinggal di TOmohon, tepatnya Talete 2, mar sudara di Manado lumayan banyak no :joget2:
ohhh orang tomohon....
kita jarang kwa maeng maeng ka tomohon jadi nda tau tuh daerah telete wkwkwkw

RiBasH
27-09-2012, 05:50 PM
Dimanapun suhu selalu ada sa.....:sembah: so lama murid mangikut suhu, murid ijin + 1 jua suhu.....:sembah:
huahhh sudah ane bilang ane bukan suhu om
wkwkwkwk

Th3_DarkSky
27-09-2012, 05:52 PM
ohhh orang tomohon....
kita jarang kwa maeng maeng ka tomohon jadi nda tau tuh daerah telete wkwkwkw

:haha:
kapan-kapan main-main no di Tomohon, mar kwa lebe dingin dari Manado :hihi:
jadi kuliah dang ini di Manado ? :wwf:
di UNSRAT ? :pig?:

RiBasH
27-09-2012, 05:55 PM
:haha:
kapan-kapan main-main no di Tomohon, mar kwa lebe dingin dari Manado :hihi:
jadi kuliah dang ini di Manado ? :wwf:
di UNSRAT ? :pig?:
hehehe woke om
ioo kita kuliah di unsrat om...
kalo nn dank?

Th3_DarkSky
27-09-2012, 05:57 PM
hehehe woke om
ioo kita kuliah di unsrat om...
kalo nn dank?

kita blum om kasiang bro :hihi:
kalo kita kuliah di UNIMA :suka:
ambe jurusan apa dang di UNSRAT ? :wwf:

RiBasH
27-09-2012, 05:59 PM
kita blum om kasiang bro :hihi:
kalo kita kuliah di UNIMA :suka:
ambe jurusan apa dang di UNSRAT ? :wwf:
hehehe ioo jo dank...
kita di unsrat ambe mipa
kalau nn dank?

Th3_DarkSky
27-09-2012, 06:00 PM
hehehe ioo jo dank...
kita di unsrat ambe mipa
kalau nn dank?

kalo kita di unima ambe teknik :sangpph:

RiBasH
27-09-2012, 06:01 PM
kalo kita di unima ambe teknik :sangpph:
wuihh ana teknik dank so semester brapa nn?

Th3_DarkSky
27-09-2012, 06:04 PM
wuihh ana teknik dank so semester brapa nn?

kita so semester 5, kalo nn dang bro ? :wwf:

snnelwan
03-10-2012, 04:06 PM
ada yang mo berbage bol :mintabool:

RiBasH
24-10-2012, 08:59 AM
kita so semester 5, kalo nn dang bro ? :wwf:
ohh semester 5 kalo kitaa baru semester 7
wkwkwkwk

1412
24-10-2012, 09:21 AM
mampir di mari

apa artinya
Torang samua basudara ?bahasa manado kah?

semua orang bersaudara?

Th3_DarkSky
24-10-2012, 06:59 PM
mampir di mari

apa artinya
Torang samua basudara ?

bahasa manado kah?

semua orang bersaudara?

yups, lebih ke arah kebersamaan deh bro :th3_darksky:

kyros
12-11-2012, 09:00 AM
Aloww....Brader samua, salam kenal neh....qt di manado juga......

jarodx
12-11-2012, 09:32 AM
kita p teman kawen hari ini di jumbo, kangen eh mau kesana :(

Svano Existency
12-11-2012, 11:54 AM
Hy anak anak manado..
kita anak jakarta boleh toh mo ba absen disini :girang:

Ety_055
13-11-2012, 01:47 PM
salken samua :D
baru blajar main idfl...lantaran org da pangge...
domisili manado tepatnya di daerah kec. bunaken :D

denjaka
23-11-2012, 01:43 AM
halo salam kanal kawanua manado :cool:

ijing gabung neh :joget2:

Ety_055
23-11-2012, 05:47 AM
halo salam kanal kawanua manado :cool:

ijing gabung neh :joget2:

salam kenal jga om..
org manado jga yah :D

AngelTouch
28-11-2012, 07:50 PM
Salam kenal samua. Kabar bae samua?

Jang galak-galak neh om-om senior :D

ascool121
19-12-2012, 10:07 AM
wew..
cuma ba hoba... :kencing:

Ztrekel_065
19-12-2012, 12:31 PM
ijin numbruk ya semuanya :D

Ztrekel_065
19-12-2012, 12:32 PM
non minta ijo2 nya dong :semangat:

Ztrekel_065
19-12-2012, 12:33 PM
salam kenal jga om..
org manado jga yah :D

orng manado bajingan ini dia sis :girang:

Ety_055
19-12-2012, 12:37 PM
orng manado bajingan ini dia sis :girang:

begitu ehh..
:D

jarodx
19-12-2012, 12:38 PM
non minta ijo2 nya dong :semangat:

bukan layang2 kwa tp palinggir :))


begitu ehh..
:D

hy sist apa kabar :)

utux
19-12-2012, 12:43 PM
woii Falinggir kalo orang utara jaga bilang bukang palinggir

mar nintau kalo skarang ee, pa tape jaman jaga cumu falinggir

oi to met

jarodx
19-12-2012, 12:46 PM
woii Falinggir kalo orang utara jaga bilang bukang palinggir

mar nintau kalo skarang ee, pa tape jaman jaga cumu falinggir

oi to met

oh io kote sorry :))
eh..nga orang perkamil ??

Ety_055
19-12-2012, 12:48 PM
orng manado bajingan ini dia sis :girang:


bukan layang2 kwa tp palinggir :))



hy sist apa kabar :)
bae om :D


woii Falinggir kalo orang utara jaga bilang bukang palinggir

mar nintau kalo skarang ee, pa tape jaman jaga cumu falinggir

oi to met

for ngoni 3 cek kulkas neh...ada gift sadiki :o

utux
19-12-2012, 12:53 PM
oh io kote sorry :))
eh..nga orang perkamil ??.

da tinggal di liwas
mar sadiki hari somo pinda di simponi


bae om :D



for ngoni 3 cek kulkas neh...ada gift sadiki :o

makase sis

jarodx
19-12-2012, 12:58 PM
bae om :D



for ngoni 3 cek kulkas neh...ada gift sadiki :o

wah thanks sist...cek kulkasnya untuk serangan baliknya :)


.

da tinggal di liwas
mar sadiki hari somo pinda di simponi



makase sis

oowh...

Ety_055
19-12-2012, 01:05 PM
.

da tinggal di liwas
mar sadiki hari somo pinda di simponi



makase sis
sama2 :D


wah thanks sist...cek kulkasnya untuk serangan baliknya :)



oowh...

wih ada serangan balik le katu :))

utux
19-12-2012, 01:11 PM
sama2 :D



wih ada serangan balik le katu :))

qta le mo baserangan balik mar
kalamaring baru da bastor pa sis ety
gara2 kala bataru :))

Ety_055
19-12-2012, 04:00 PM
qta le mo baserangan balik mar
kalamaring baru da bastor pa sis ety
gara2 kala bataru :))

ohh masih spread kang..
biar jo nda papa..satu kawanua musti saling baku2 bantu..baku2 sayang..
oi toh :))

shaviella
20-12-2012, 07:57 PM
ohh masih spread kang..
biar jo nda papa..satu kawanua musti saling baku2 bantu..baku2 sayang..
oi toh :))
Qta jo yg kase...sapa tau bole mo ....iyo toh....:kencing:

shaviella
20-12-2012, 08:03 PM
So makin banyak torang pe kawanua yg berkibar di IDFL.us .....
So makin mantab komang ini no.....:semangat:

RiBasH
20-12-2012, 08:05 PM
misi nubi
numpang lewat

shaviella
20-12-2012, 08:29 PM
misi nubi
numpang lewat
Halah......masih aj....!!!!

RiBasH
20-12-2012, 08:34 PM
Halah......masih aj....!!!!
masih aja
kamsud

shaviella
20-12-2012, 10:29 PM
masih aja
kamsud
Gate dolo om.....:kencing:

RiBasH
20-12-2012, 10:33 PM
Gate dolo om.....:kencing:
stop jo bagate
wkwkwk

Ety_055
21-12-2012, 02:57 AM
Qta jo yg kase...sapa tau bole mo ....iyo toh....:kencing:

bole mo apa om...
mo ojo... :))

thx neh...nnti sabantar qta kirbal..btw salam kenal neh ;)

shaviella
21-12-2012, 07:42 PM
bole mo apa om...
mo ojo... :))

thx neh...nnti sabantar qta kirbal..btw salam kenal neh ;)
Bole mo goyang.....:joget2:
Padahal iklas da kirim tdk mengharap di kirbal, mar so maso di kulkas tadah jo tare....:kencing:
Salam kenal juga ses' ety :hi:

shaviella
21-12-2012, 07:43 PM
stop jo bagate
wkwkwk
iyo dang pala'...mar satu botol lagi ini, kase abis jo neh....:kencing:

RiBasH
21-12-2012, 07:45 PM
iyo dang pala'...mar satu botol lagi ini, kase abis jo neh....:kencing:
kase abis jo dank donk oma di sabalh kost so dapa
razia soalnyajaga bajual lewat jam 8 nda tau sapa yg balapr
jadi sebelum polisi razia capat jo kase abis tuh minuuman

Ety_055
21-12-2012, 07:48 PM
Bole mo goyang.....:joget2:
Padahal iklas da kirim tdk mengharap di kirbal, mar so maso di kulkas tadah jo tare....:kencing:
Salam kenal juga ses' ety :hi:

awwww mo pangge ba goyang dang ini :dance:

hahaha it's ok om... :D
salam kenal om shavie :hi2:

shaviella
21-12-2012, 07:50 PM
kase abis jo dank donk oma di sabalh kost so dapa
razia soalnyajaga bajual lewat jam 8 nda tau sapa yg balapr
jadi sebelum polisi razia capat jo kase abis tuh minuuman
Pa oma sblah kwa pe mahal, masa satu botol so campur deng aer putih dia jual 25rb + ciom di bibir...
pastiu qta da ciom2 oma pe bibir so kriput lei ba stel....akhirnya ta pi lapor no di POLDA.....
Deng oma lei caparuni, klo so mabo ja cumu2 dia pe mantan yg dia so "bage" kata kong om ribash ta iko dapa cumu noh....:hihi:

shaviella
21-12-2012, 07:52 PM
awwww mo pangge ba goyang dang ini :dance:

hahaha it's ok om... :D
salam kenal om shavie :hi2:
Ses' ety daerah mana dang ini skarang....pante ato gunung?

RiBasH
21-12-2012, 07:52 PM
Pa oma sblah kwa pe mahal, masa satu botol so campur deng aer putih dia jual 25rb + ciom di bibir...
pastiu qta da ciom2 oma pe bibir so kriput lei ba stel....akhirnya ta pi lapor no di POLDA.....
Deng oma lei caparuni, klo so mabo ja cumu2 dia pe mantan yg dia so "bage" kata kong om ribash ta iko dapa cumu noh....:hihi:
:ngakak:
:atas: tambah kacau alur poostnya
wkwkwk

shaviella
21-12-2012, 07:56 PM
:ngakak:
:atas: tambah kacau alur poostnya
wkwkwk
Maklum om sadiki lei ta isi di got ini......:muntah:

RiBasH
21-12-2012, 07:57 PM
Maklum om sadiki lei ta isi di got ini......:muntah:
:atas: so teler stw

Ety_055
21-12-2012, 08:36 PM
Ses' ety daerah mana dang ini skarang....pante ato gunung?

kita bukan digunung..bukan pula dipante..
didarat kita om :D
tepatnya manado bagian utara :D

shaviella
21-12-2012, 08:39 PM
kita bukan digunung..bukan pula dipante..
didarat kita om :D
tepatnya manado bagian utara :D
OOO...dang...
so rindu mo liat lilin2 di jalan menjelang natal begini.....
Klo di ibukota nda ada tu bagitu...yg ada menjelang natal malah was2 takut di bom pas lagi ibadah....:pusing:

Ety_055
22-12-2012, 04:29 AM
OOO...dang...
so rindu mo liat lilin2 di jalan menjelang natal begini.....
Klo di ibukota nda ada tu bagitu...yg ada menjelang natal malah was2 takut di bom pas lagi ibadah....:pusing:

qta le so nda pernah liat tu bgtu di natal...biasanya rame dank lampu2 kalo paskah kwa noh :D
oh nda di manado dank om :D

shaviella
22-12-2012, 08:18 PM
qta le so nda pernah liat tu bgtu di natal...biasanya rame dank lampu2 kalo paskah kwa noh :D
oh nda di manado dank om :D
Asli memang SuL-Ut...mar besar deng tinggal diibukota....
cuma kuliah deng kaweng di sana....:kencing:

Ety_055
23-12-2012, 08:01 AM
Asli memang SuL-Ut...mar besar deng tinggal diibukota....
cuma kuliah deng kaweng di sana....:kencing:

ohhh gitcu...
kapan main ke manado dank om :D

shaviella
23-12-2012, 11:02 AM
ohhh gitcu...
kapan main ke manado dank om :D
Klo jadi buronan lagi di ibukota baru pulkam...:hihi2:

Ety_055
23-12-2012, 11:06 AM
Klo jadi buronan lagi di ibukota baru pulkam...:hihi2:

set dahh... :duh:
ada bicara dank mantan buronan dank katu qta ini :))

shaviella
23-12-2012, 11:29 AM
set dahh... :duh:
ada bicara dank mantan buronan dank katu qta ini :))

Noohhh....apa dang...:kencing:
Yg penting enjoy :top:

Ety_055
23-12-2012, 11:41 AM
Noohhh....apa dang...:kencing:
Yg penting enjoy :top:

ampun dank om...jank beking apa2 kasiank pa qtya... :sembah:
nda usah pulang manado jo om..
tako le qta kalo om bale manado :takut:

shaviella
23-12-2012, 01:10 PM
ampun dank om...jank beking apa2 kasiank pa qtya... :sembah:
nda usah pulang manado jo om..
tako le qta kalo om bale manado :takut:
Waduh....tidak diakui sesama kawanua....:nangis:

Ety_055
23-12-2012, 02:28 PM
Waduh....tidak diakui sesama kawanua....:nangis:

bukan nda diakui karu yah...
mar qta cuman tako om bakacau di manado :takut:

:kabur:

shaviella
23-12-2012, 04:49 PM
bukan nda diakui karu yah...
mar qta cuman tako om bakacau di manado :takut:

:kabur:
Nda pernah bakacau komang qta.....
Cuma ba nakal....:kencing:

Ety_055
23-12-2012, 05:34 PM
Nda pernah bakacau komang qta.....
Cuma ba nakal....:kencing:

so kurang sama itu om...
kakak ade tu banakal deng bakacau :p

shaviella
23-12-2012, 11:37 PM
so kurang sama itu om...
kakak ade tu banakal deng bakacau :p
Nyandaaaa kattuuuuuuuuu.....
Qta orang bae2 Ses'.........:cool:
Namanya laki2...kong orang manado lagi....biasa lah klo "banakal" sadiki....:kencing:
Mar masih aman terkendali koq.....:joget2:

Ety_055
24-12-2012, 09:37 AM
Nyandaaaa kattuuuuuuuuu.....
Qta orang bae2 Ses'.........:cool:
Namanya laki2...kong orang manado lagi....biasa lah klo "banakal" sadiki....:kencing:
Mar masih aman terkendali koq.....:joget2:

awwww mantap berati :oke:

kalo banakal kwa qta somo lapor pa pala :))

shaviella
24-12-2012, 05:59 PM
awwww mantap berati :oke:

kalo banakal kwa qta somo lapor pa pala :))
Jangan kwa....qta tako' skali pa pala...
pe jaha dia....tu hari cuma ba hoba dia pe maitu di kamar mandi dapa sirang deng aer keras.....:nangis:

Ety_055
24-12-2012, 06:28 PM
Jangan kwa....qta tako' skali pa pala...
pe jaha dia....tu hari cuma ba hoba dia pe maitu di kamar mandi dapa sirang deng aer keras.....:nangis:

aww pala yg mana itu :omg2:

qta pe pala nda jaha bgtu ehhh...

AngelTouch
31-12-2012, 09:35 PM
oi, so mo ganti tahun ini, nyanda pi kubur? kong abis itu ba etaq :D

ProID
04-01-2013, 12:33 PM
Halo, absen dulu.
Kita asli dari sanger. Kawaluso noh mar kita ada punya rumah di bitung deng manado. Tapi kita so lama tinggal ditangerang deng torang pe keluarga.
Kalo pulang kampung torang biasa pasiar ke tahuna ke kita pe sodara. #inicurhat.
Ta pe nama panggil jo 'Topan' mar bukan nama oli noh -_-
Ada yang tinggal ditangerang? mari torang baku dapa, hehe :joget2:

ikynegara
06-01-2013, 08:05 PM
Orang gorontalo lehh boleh ba ABSEN disini katu..:siap:

trng p regional sunyi....kan tu prinsip kan "torang samua basudara" heheheh:hihi::hihi::hihi::hihi:

salam kenal neh :D
by;KRATOZZERO (http://idfl.us/showthread.php?t=25236)

shaviella
06-01-2013, 09:30 PM
Orang gorontalo lehh boleh ba ABSEN disini katu..:siap:

trng p regional sunyi....kan tu prinsip kan "torang samua basudara" heheheh:hihi::hihi::hihi::hihi:

salam kenal neh :D
by;KRATOZZERO (http://idfl.us/showthread.php?t=25236)
:hi:
:hi:
GorTaL kan cuma dipisahkan keegoisan pemerintah....aslinya masih kawanua toh.....
Salam kenal juga om....:sembah:

shaviella
06-01-2013, 09:32 PM
Halo, absen dulu.
Kita asli dari sanger. Kawaluso noh mar kita ada punya rumah di bitung deng manado. Tapi kita so lama tinggal ditangerang deng torang pe keluarga.
Kalo pulang kampung torang biasa pasiar ke tahuna ke kita pe sodara. #inicurhat.
Ta pe nama panggil jo 'Topan' mar bukan nama oli noh -_-
Ada yang tinggal ditangerang? mari torang baku dapa, hehe :joget2:
Tangerang mana om, qta di Karawaci....

ikynegara
06-01-2013, 09:51 PM
:hi:
:hi:
GorTaL kan cuma dipisahkan keegoisan pemerintah....aslinya masih kawanua toh.....
Salam kenal juga om....:sembah:

sawa kita disitu kalo bgtu...:cool:

ProID
07-01-2013, 04:16 PM
Tangerang mana om, qta di Karawaci....
Wah deket gan, ane kelapa dua. :maho:

shaviella
07-01-2013, 07:43 PM
Wah deket gan, ane kelapa dua. :maho:
Iya deket.....banyak koq kawanua didaerah sekitar Karawaci,Binong, Kelapa Dua, PERUMNAS.......
Tau IKAPSU ga om?

ProID
20-01-2013, 10:26 PM
Iya deket.....banyak koq kawanua didaerah sekitar Karawaci,Binong, Kelapa Dua, PERUMNAS.......
Tau IKAPSU ga om?
IKAPSU apaan om? ._.

pekzkhe
21-01-2013, 01:05 AM
Haloooo samuaaaa pa kabar samua eeee
Ambe absen dulu.... masih banyak AFK ene
da cari le doi kasiang.... :joget:

shaviella
21-01-2013, 07:21 PM
IKAPSU apaan om? ._.
Pokonya itu organisasi perkumpulan masyarakat SuL-Ut di Tangerang....

ProID
22-01-2013, 09:06 PM
Oh baru tau ada juga yang kayak gitu. Yuk bikin kopdar kayaknya asik nih :joget2:

Andrew7
25-01-2013, 11:33 PM
yow..
ada kte Manado" di IDFL. haha
salam :siap:

shaviella
26-01-2013, 07:39 AM
Oh baru tau ada juga yang kayak gitu. Yuk bikin kopdar kayaknya asik nih :joget2:
PLANNING JO..KAPAN KIRA2 MO KOP-DAR...:kencing:

Ztrekel_065
02-02-2013, 08:22 PM
layang2 ta singah di pohon seho :D

onal047
16-02-2013, 04:16 PM
Orang Tondano asli....

Th3_DarkSky
18-02-2013, 10:29 PM
Orang Tondano asli....

Tondano bagian mana bro ? :?:

onal047
19-02-2013, 12:19 AM
Tondano bagian mana bro ? :?:

Mau tau aja atw mau tau banget?
ckck

Th3_DarkSky
19-02-2013, 12:26 AM
Mau tau aja atw mau tau banget?
ckck

Biar jo dang bro, nda talalu penting le kwa for kita :pigoke:

onal047
19-02-2013, 12:44 AM
Biar jo dang bro, nda talalu penting le kwa for kita :pigoke:

ah maraju dang?..
cma bakusedu bro.. Tonsealama bro. ng dang asal mana?

Dragneel22
19-02-2013, 01:59 AM
Kalo Ane asalnya Gorontalo...

Salam Kenal Ne...:siap::siap:


http://dherdian.files.wordpress.com/2012/10/dscn7681.jpg

MARI JO TORANG SAMA - SAMA KASE RAME IDFL.us Forum

AngelTouch
19-02-2013, 02:29 AM
Ini yang berdomisili di Manado masih ada ndak kang?

Ety_055
19-02-2013, 06:08 AM
weee ada keramaian katu dsni... :ety:

met pagi for samua warga kawanua :hi2:


Ini yang berdomisili di Manado masih ada ndak kang?

masih ada om...qta dan bbrpa yg lain... :hihi:

AngelTouch
19-02-2013, 06:40 AM
met pagi for samua warga kawanua :hi2:

Pagiii......:semangat: semuanya!

Banjir ndak e manado, ujang keras tadi pagi no...


masih ada om...qta dan bbrpa yg lain... :hihi:

pada tinggal di daerah mana dank ini? :hehe:

Ety_055
19-02-2013, 06:57 AM
Pagiii......:semangat: semuanya!

Banjir ndak e manado, ujang keras tadi pagi no...



pada tinggal di daerah mana dank ini? :hehe:

semoga nda om :hihi:
qta tgl di manado utara om..
om dank dmna?

jarodx
19-02-2013, 07:17 AM
gimana kabar kita pe teman2 yang di kampung ternate dan ketang baru ya

AngelTouch
19-02-2013, 07:21 AM
semoga nda om :hihi:
qta tgl di manado utara om..
om dank dmna?

manado utara itu daerah apa kang? :hihi:

qt ba kos di sario :D

jarodx
19-02-2013, 07:30 AM
manado utara itu daerah apa kang? :hihi:

qt ba kos di sario :D

sebelah mana tuh kost di sario ca'

dhanirpl
19-02-2013, 07:33 AM
sa bagabug e...sa bukan asli manado sa pung mama y manado... :hehe::hehe:

AngelTouch
19-02-2013, 07:46 AM
sebelah mana tuh kost di sario ca'

di belakang adira bos, dekat tu masjid apa sto...

jarodx
19-02-2013, 07:48 AM
di belakang adira bos, dekat tu masjid apa sto...

mesjid yanga da di lorong situ ?

orankaneh
19-02-2013, 07:55 AM
iko bagabung'e
asli manado mar sekarang so di jogja
salam kenal for samua

Ety_055
19-02-2013, 08:18 AM
gimana kabar kita pe teman2 yang di kampung ternate dan ketang baru ya

ada sementara bermain dengan aer drg kak :))

manado utara itu daerah apa kang? :hihi:

qt ba kos di sario :D
mapanget bro.....
:D

sa bagabug e...sa bukan asli manado sa pung mama y manado... :hehe::hehe:

konk ko tigl dmna kah?


iko bagabung'e
asli manado mar sekarang so di jogja
salam kenal for samua

salam kenal jga bro :D

AngelTouch
19-02-2013, 08:30 AM
mesjid yanga da di lorong situ ?

iyo bos...dekat-dekat situ...

bos dank dmna ini?




mapanget bro.....
:D


asik donk bole lia pesawat terus :D